Den danske Caretech-virksomhed har netop indgået et samarbejde med virksomheden Inverblois og Miguel Rosa Morán-Fonden, der sammen ejer en lang række plejehjem i Spanien.

Den 20. maj 2021 var en rigtig stor dag for Aquatime. Det var nemlig første gang, at det intelligente drikkeglas, der forebygger dehydrering ved blandt andet at måle væskeindtag, blev taget i brug på udenlandsk grund. 

Det skete på plejehjemmet Residencia Rosalba i byen Mérida, hvor 20 beboere i første omgang er blevet udvalgt til at skulle bruge glasset i deres hverdag. 

Aquatimes direktør Kim Toft Madsen var selv til stede på Residencia Rosalba, hvor han hjalp med at implementere glasset. Han var glad for at se, hvor hurtigt både beboere og plejepersonale tog det til sig.  

Der var brede smil, da Miguel Angel Rosa (tv), CEO for Rosalba Group, og Kim Toft Madsen (th), direktør for Aquatime, kunne underskrive kontrakten.

– Allerede inden for de første par timer kom der andre beboere fra plejehjemmet hen til mig for at spørge, om de ikke også kunne få lov til at få et drikkeglas. 

Det er fuldstændig fantastisk for os at kunne komme med en løsning, der for alvor gør en forskel på sundhedsområdet.
Uanset om vi befinder os i Danmark, Spanien eller et andet sted i verden, er der udfordringer med at sikre, at de ældre husker at drikke nok og undgår at dehydrere. Dét er vi sat i verden for at  ændre på, siger Kim Toft Madsen. 

Stort potentiale i Spanien

Dehydrering blandt ældre er et stort problem i hele verden, men særlig i lande med høje temperaturer som eksempelvis Spanien, hvor det generelle væskebehov i forvejen er højt. Derfor er Aquatime-glasset en optimal løsning til blandt andet plejehjem og hjemmeplejen i disse områder, da personalet dermed slipper for at lave manuelle skemaer over væskeindtaget hos den enkelte borger, da glasset nemt kan måle, hvor meget den enkelte drikker. Derudover har glasset også en forebyggende effekt, da eksempelvis spiller en lille melodi, når der ikke er blevet drukket af det længe.  

Bliver Aquatime-glasset den spåede succes på Residencia Rosalba, vil det allerede senere på året blive udbredt til andre plejehjem i Spanien, fortæller Kim Toft Madsen. 

– Der er på nuværende tidspunkt rigtig stor interesse for projektet, der endda blev vist i et indslag på den lokale tv-station, da jeg var der. Vi har allerede underskrevet en aftale med ejerne bag Resindencia Rosalba, Inverblois og Miguel Rosa Morán-Fonden, som ejer flere plejehjem i Spanien under navnet Rosalba Group. De forsøger konstant at forbedre servicen og livskvaliteten for beboerne på deres plejehjem og at hjælpe personalet til at gennemføre denne forbedring lettere. Den ambition matcher naturligvis perfekt med det, vi står for i Aquatime.

Kan hjælpe mange flere 

Aquatime er, foruden på plejehjemmet i Spanien, også i brug i den danske pleje- og sundhedssektor hvor endnu flere projekter forventes at være gennemført hen over sommeren. Men det stopper ikke her, fortæller Kim Toft Madsen. 

– Corona satte en lille midlertidig stopper for vores udvikling, men nu er Aquatime for alvor klar til at blive en fast og naturlig del af den danske pleje- og sundhedssektor. Vores udgangspunkt har hele tiden været med Danmark for øje først, men vi er meget hurtigt blevet klar over, at Aquatime kan og skal bruges i hele verden. Derfor er vi lige nu i dialog med store internationale partnere, der skal være med til at flyttet produktet videre og hjælpe endnu flere ældre, siger Kim Toft Madsen.

Den 21. juni. flyver Aquatime-direktøren tilbage til Spanien for at implementere Aquatime-glasset på et regionalt plejehjem Extramadura-regionen ikke så langt fra Residencia Rosalba. Det giver ham også mulighed for at mødes med områdets sundhedsansvarlige til en snak om yderligere udbredelse af Aquatime.